Blir det bare egosentriske betraktninger fra en som nå passerer ekvator i arbeidslivet?

For 25 år siden reiste jeg ung og håpefull til Trondheim for å studere på NTNU. Jeg ble kjent med Samfundet og Sesam Burger, sykkelheisen, kafé Gåsa, Gløs, Tyholt og mange gode venner. Og Postgirobygget.

Underveis i studiet fikk jeg blant annet muligheten til å ha sommerjobb på Ivano-Frankivsk National Technical University of Oil and Gas (IFNTUNG) i Ukraina, og jeg fikk mulighet til å ha nåværende styreleder i Equinor som mentor. Han tok meg blant annet med på møte med Røkke og Gjelsten, og for en ung student på slutten av 90-tallet var dette helt konge.

Apropos konge. Det er vel rundt 15 år siden jeg takket nei til å spise middag med Kongen, fordi jeg hadde en avtale med hun som senere ble min kone, men det er en helt annen historie.

Tilbake til studiet….mot slutten av sivilingeniørstudiet etablerte jeg mitt første firma (enkeltpersonsforetak) som blant annet fikk oppdrag inn i oljebransjen.

Det er rundt 20 år siden jeg lånte penger av foreldrene mine for å gå inn på eiersiden i et gründerselskap som nå er på børs, og det er 18 år siden jeg for første gang gikk inn som eksternt styremedlem i et aksjeselskap. Etter dette har jeg etablert flere selskap, og hatt mange styreverv. Jeg har også måtte være med på å gå den tunge veien for å avvikle selskap som ikke hadde livets rett.

25 år går fort! Om 25 år er jeg 69 år gammel og på vei ut av arbeidslivet.

Dersom jeg lærer like mye de neste 25 årene, så skal jeg logge ut av arbeidslivet med et smil om munnen.

Jeg leser fortsatt bøker og diskuterer problemstillinger og dilemmaer med mitt etterhvert brede nettverk. Jeg forsøker å holde farten oppe, til tross for at jeg innser at jeg begynner å få grå hår.

Jeg har planer om å dele erfaringer der jeg trekker linjer fra det jeg har lært de første 25 årene, over til det jeg må lære for å stå rustet til å være med å utvikle det selskapet jeg nå jobber i, lever og ånder for.

Så til spørsmålet: Er det interesse for å lese bloggposter der jeg deler disse refleksjonene, eller blir det bare egosentriske betraktninger fra en som nå passerer ekvator i arbeidslivet?

2 comments on “Blir det bare egosentriske betraktninger fra en som nå passerer ekvator i arbeidslivet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *