Min første pitch

I studietiden på slutten av 90-tallet skrev jeg en sang om tog.

Så ringte jeg NSB og spurte om de ville kjøpe sangen. De svarte at det nok var uaktuelt. De hadde aldri hørt om meg. Det var forsåvidt ikke så rart, for ingen andre utenfor nærmeste familie og vennekrets hadde heller hørt min musikk.

Jeg svarte at det ikke gjorde noe at de sa nei, for vi ville uansett komme og spille sangen for dem. Gratis.

De svarte Ok. Vi kunne spille sangen mens de spiste lunsj.

Så reiste vi til Oslo, ringte på hos NSB og spilte for dem i lunsjen. De klappet.

Da vi var tilbake i Trondheim så ringte Lotta fra NSB. De ville kjøpe sangen. De betalte for studioinnspilling og så fikk vi togbilletter for 12.000 kroner som vi kunne bruke når vi skulle reise hjem fra Trondheim i ferier osv.

For meg var det stort at noen ville kjøpe sangen min. Det betydde mye.

Etter dette har jeg som gründer, salgsdirektør og nå kommersiell leder deltatt på mange salgspitcher. Men det var altså sangen om tog som var min første pitch.

For en tid tilbake var jeg sammen med Kim Aasland på et arrangement hos Choice ifm. et nytt hotell de har åpnet. Da står en person der og spør om jeg er Chul som sang om toget.

Jeg svarer…Eh…ja.

Så sier hun: Jeg er Lotta som for snart 20 år kjøpte en sang av deg. Den handlet om tog. Da jobbet jeg i NSB. Vi likte sangen veldig godt.

Nå ramlet jeg dessverre ut på skråplanet og ble sivilingeniør istedenfor visesanger. Men utrolig moro å bli kjent igjen pga. denne sangen, så lenge etterpå.

Her er sangen.

Ps. Med i studio var også Lars Martin Lillevold, Egil M. Fedøy og Elisabeth Søvold. De fikk også en del gratis togbilletter:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *