Det er krevende å legge ned eksisterende inntektsstrømmer

Øystein var teknisk arkitekt. Jeg ba Vegard om å kjøpe domenet «trainingportal». Tonje på support sørget for at kundene fikk hjelp. Så var det et bredt team som jobbet hardt og målrettet. Og nøkkelen til suksessen var at Ivar klarte å bygge et team der vi heiet på hverandre. Vi løftet hverandre frem.

Det var blod, svette og tårer. Og mye latter. Vi måtte legge ned flere eksisterende inntektsstrømmer for å fokusere på det vi hadde mest tro på for fremtiden. Og vi måtte endre mindsettet til beslutningstakerne i hele oljebransjen.

Underveis tok vi sats og brukte 20.000 utviklingstimer for å løfte oss over på morgendagens teknologi, uten å vite om vi ville klare å selge lisenser som dekket inn kostnaden.

Nå har portalen 1.780.849 registrerte brukere world wide. Her kan du følge selskapets utvikling på børs.

Det er lett å lansere nye initiativer. Det er langt vanskeligere å legge ned gamle inntektsstrømmer som sakte går nedover, eller som ikke skalerer slik man ønsker. Daniel Kahneman har nobelpris i økonomi. Han beskriver hvordan tap vektes tyngre enn gevinst. Hvorfor vi mennesker har vanskelig for å slippe taket, selv om matematikken er enkel.

Derfor er strategi og implementering av strategi så spennende!

Derfor synes jeg det er så spennende å jobbe i Europower og NHST, og være med på endringene som vi er med på å drive gjennom akkurat nå.

Og nå har Øystein også gått inn i styret i Europower.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *