Det er krevende å bli profet i eget land

Jeg ønsker å dele en erfaring jeg gjorde da vi løftet frem Mintra, vårt forrige selskap. Jeg satt da i ledelsen med ansvar for salg, markedsføring, strategi og forretningsutvikling. Jeg var også delaktig i arbeidet med å internasjonalisere selskapet.

Vi hadde vel da omsetning på mellom 50 og 60 millioner kroner Norge, og et vanlig enkeltstående salg var på rundt 500.000.

Etter flere mislykkede forsøk på internasjonalisering, så valgte vi å slå oss sammen med en person som het Jamie Bennett og Enerco Venture.

Vi etablerte et Joint Venture-selskap i Aberdeen, og vi satset tungt.

Et av de første prosjektene vi closet var på 50-60 millioner kroner. Kunden var oljeselskapet Talisman Energy.

Hvorfor fikk vi ikke til slike store salg i Norge? Jeg tror årsaken var at markedet hadde satt oss i bås. Kundene våre kjente oss som de vi hadde vært de siste tre årene. Vi hadde ikke lykkes med å være tydelige på at vi hadde utviklet oss mye det siste året.

Og vi hadde dessverre også satt oss selv i bås. Jeg hadde selv vært i selskapet i mer enn ti år, og jeg hadde begynt å tenke at det var umulig å gjøre et enkeltstående salg som var 100x så stort som salgene vi pleide å close. Ingen av oss som hadde bygd selskapet og vært der lenge trodde det var mulig å gjøre et enkelt salg på 50 millioner.

I UK var vi ukjente. Vi kunne starte med blanke ark og fete fargestifter. Det var enklere å forklare hva vi faktisk kunne tilby når ingen satte oss i bås. Det var rett og slett enklere å prise et enkelt case til 50 millioner kroner.

Våre konkurrenter var Falck og Petrofac. De forstod ikke hva som skjedde da Mintra UK vant oppdrag. Falck og Petrofac leverte tilbud slik de hadde gjort de siste tre årene. Vi ble valgt fordi vi var de som utfordret best på digitalisering. Vi foreslo løsninger som bidro til tydelig effektivisering som ikke gikk på akkord med kvaliteten. Snarere tvert imot.

Det jeg ønsker å si her, er at alt er mulig. Men ofte er det vi selv som setter opp begrensningene, og som står i veien for selskapets utvikling. I Mintra var det vi selv som ikke forstod hva som var mulig. Vi måtte få hjelp av ildsjelene i vårt nystartede UK-selskap for å sprenge grensene.

Det er krevende å bli profet i eget land.

Les mer om vår satsning i UK her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *